Voorstellen

Mijn naam is Mirjam van Leeuwen en ik woon in Doesburg.

Na jarenlang als leidinggevende, docent en instructrice  gewerkt te hebben, heb ik ervaren dat een hond, maar ook een pony, bijzonder goed kan helpen in de ontwikkeling van de mens.

Mijn rol als bestuurslid van een kinderboerderij en bij Stichting Leergeld hebben hier ook aan meegewerkt.

Als persoon liep ik zelf tegen het coach gebeuren aan. Mijn uitstraling, communicatie, non-verbale signalen en oordelen zetten mij dagelijks met beide voeten op de grond.

Na het volgen van diverse opleidingen, geaccrediteerd door het CRKBO en de NFG,  ben ik gestart als coach. Ik zet hierbij diverse honden in.  Indien gewenst kan de coachee ook de eigen hond in zetten.

Op mijn eigen afgesloten stuk land in Giesbeek heb ik voldoende ruimte om de coachsessies te geven, maar er is genoeg natuur schoon in de omgeving van Didam, Arnhem, Doetinchem, Dieren, Zevenaar en wellicht bij u in de buurt om de sessies op een door u gewenste plek te laten plaatsvinden.

Honden zijn gespecialiseerd in het lezen van20150810_201014_1 gedrag, houding, emoties en intenties van mensen. Ze zijn puur, oprecht en oordelen niet. Hun gedrag zorgt ervoor dat mensen snel zichzelf zijn.  Een makkelijkere manier om gedrag met de hond om te zetten naar gedrag in het dagelijks leven is er niet.

Vooral kinderen zijn dikke maatjes met hun hond thuis. Ik leer hen, maar ook de ouder, de coachende rol van de hond te zien, waarbij de ouder ook inzicht krijgt in het kunnen van het kind tijdens de sessies ‘eigen hond als coach’.

Honden hebben ook een speciale invloed op mensen met een beperking. De aandacht wordt verplaatst naar de hond. De cliënt verlegt zijn aandacht en krijgt, met behulp van de hond, andere inzichten en meer zelfvertrouwen.

 

Ook paarden hebben een speciale invloed op mensen. Wij geven coach sessies met onze pony’s, maar je kan ook, als ruiter, gecoached worden op een eigen paard.