Anders leren?!?! Te paard!

Anders leren ?!?!

Soms lukt het gewoon even niet om te leren zoals er op school geleerd wordt. De druk om rustig in de klas te blijven zitten, je af te sluiten voor de prikkels om je heen, je te concentreren op wat er wordt uitgelegd OF door problemen zoals faalangst, ADD, ADHD, dyslexie, gebrek aan zelfvertrouwen, autisme, hoogbegaafdheid of andere gedragsproblemen zorgen ervoor dat de resultaten niet voldoende opleveren.

Gelukkig kan je ook anders leren met onze paarden. Zij zorgen ervoor dat de lesstof inzichtelijker wordt. Hierdoor worden de resultaten beter, groeit het zelfvertrouwen én het is nog leuk ook!

Deze manier van coachen is gebaseerd op het anders opnemen van de lesstof. Ieder mens denkt op 4 verschillende manieren; visueel (in beelden), auditief (op het gehoor), kinesthetisch (met het gevoel) en digitaal (met het verstand). We gebruiken al deze denksystemen, maar hebben wel voorkeuren in het gebruik van deze systemen.
Kinderen waar de resultaten achterblijven hebben vaak een andere leervoorkeur: om visueel/kinesthetisch te denken. Dus in beelden (ook wel beelddenken genoemd) én met hun gevoel. Juist deze combinatie zorgt voor een andere leerstijl van deze kinderen. We noemen dit een rechtsgeoriënteerde leerstijl.

Om op deze manier te leren, is een uitgebreide intake nodig. Deze wordt gehouden door Laura, van Newkidstoday. In overleg kan de school hier ook bij betrokken worden. Hierna gaat de client, samen met Laura en Mirjam, van Duo-coaching, aan de slag op paarden van de Manege in Westervoort.

Bij deze manier van leren is geen ervaring met paarden nodig. Het bewegen van het paard zorgt voor interactieve opname van de lesstof.

Daarbij heeft de beweging en de warmte van het paard ook invloed op de opname van de lesstof.

Voor een intake kunt u contact opnemen met Laura :  info@newkidstoday.nl