Duo en Bachremedie en Aromatherapie (etherische olie)

Achtergrond Bach:

Dr. Edward Bach ontwikkelde in de jaren ’30 van de vorige eeuw een nieuwe natuurlijke geneeswijze; namelijk een bloesemtherapie.

Bach bloesem remedies zijn vloeibare plantenextracten die positief inwerken op emoties. Voorbeelden van dergelijke emoties zijn gebrek aan zelfvertrouwen, neerslachtigheid, stress, piekeren, overbezorgdheid en schuldgevoelens.

Een Bach bloesem heeft de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Zo zal iemand met een minderwaardigheidsgevoel bij het innemen van een bepaalde Bach bloesem terug in zichzelf geloven en met meer zelfvertrouwen de zaken aanpakken.

Negatieve emoties worden niet onderdrukt maar omgebogen in hun positieve pool zoals bijvoorbeeld gebrek aan zelfvertrouwen in zelfzekerheid of ongeduld in innerlijke rust.

Ze werken op gemoedstoestanden en emoties zoals angst, stress, paniek, onzekerheid en neerslachtigheid.

Toepassing:

Met verschillende druppels maken wij een passende remedie. Deze remedie kan ondersteunen bij de coaching. Maar ook als er iets is gebeurd, wat grote indruk heeft gemaakt. Of iets staat te gebeuren, bijv. een operatie of vuurwerk.

Kinderen zijn vaak druk en speels en hebben soms moeite om hun aandacht bij één onderwerp te houden. Dat is normaal, daarom zijn het ook kinderen.
We zien exact hetzelfde gedrag bij dieren, bijv. een onstuimige puppy of speels katje.

Op school is er echter minder ruimte voor impulsiviteit en gebrek aan aandacht. Het tempo ligt hoog en de kinderen krijgen heel wat leerstof te verwerken. Innerlijke rust en voldoende concentratie is dan ook een must op de schoolbanken.

De bachremedie kan zorgen voor een heldere geest zodat er ruimte is voor meer oplettendheid, rust, aandacht en minder impulsief gedrag en minder angst.

Bach bloesem : 100% veilig en geen bijwerkingen

Het Bach bloesem extract is volledig natuurlijk en kan zowel door kinderen als door volwassenen met veel succes worden gebruikt. Het is totaal veilig en onschadelijk. Er is geen enkele bijwerking, je kan ze niet overdoseren en ze werken niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden in combinatie met andere medicatie of behandelingsvormen, inclusief homeopathie, zonder de werking hiervan te belemmeren.

(Waarschuwing: bachbloesem remedies zijn geen vervanging van een bezoek aan de huisarts en of medisch specialist. Ook vervangt bachbloesem geen reguliere medicijnen. Bij twijfel kunt u uw arts raadplegen.)

Bach werkt op gemoedstoestanden. Wietolie(CBD)  en aromatherapie werkt ook bij pijnklachten en ziektes. Voor meer informatie kunt u ons mailen.

Aromatherapie / etherische olie

Etherische olie (ook essentiële olie genoemd) is een uniek geschenk uit de natuur. Herstellend, beschermend, rustgevend en regenererend.

Vaak worden zij ook de “levensenergie van de natuur” genoemd, ze zijn het hart en de ziel van de planten.

Essentiële oliën zijn de aromatische vloeistoffen die gewonnen worden uit bloemen, bomen, wortelen, struiken en zaden.

Zij bepalen niet alleen het aroma van de plant maar zijn ook van vitaal belang voor de planten om te groeien, te leven, zich te ontwikkelen en voor het aanpassen van de planten aan het milieu.

En ze ondersteunen de planten bij afweer van insecten en beschermen ze tegen invloeden van buitenaf en ziektes.

Moderne onderzoeken tonen aan dat essentiële oliën bij aromatisch gebruik, plaatselijk opbrengen of innemen een rustgevende, evenwichtige, reinigende, verjongende en energieke werking op lichaam en geest kunnen hebben.

Interesse?

Na het invullen van een checklijst maken wij de juiste bachremedie voor u, uw kind of uw huisdier.

Op verzoek organiseren wij een workshop voor uw hond of paard, waarbij u zelf uw dier gaat masseren en behandelen met de etherische olie.

Mail ons voor meer informatie of voor een checklijst/ bestelling: info@duo-coaching.nl