Coach

Coachen met honden is een bijzondere vorm van coaching, waarbij je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling met behulp van de hond als spiegel.

01-08 1

Coaching is geen therapie. Een coach richt zich niet op het verleden
van de persoon of gaat terug in de tijd om te kijken waar deze problemen vandaan komen. Gedrag wordt niet geanalyseerd.  Coaching is gericht op de toekomst, waar ben ik nu en waar wil ik graag zijn. Hierbij staat vooral de vraag centraal; hoe kan ik daar komen!! Tijdens de coaching staan talenten en mogelijkheden van de persoon centraal.

 In de interactie met de hond wordt het gedrag van de coachee (en het effect van dat gedrag) zichtbaar gemaakt. Een hond is puur en reageert altijd eerlijk, direct en zonder oordeel op de gedragingen en vaak onbewuste signalen die de deelnemer uitzendt. Er ontstaat een band op basis van vertrouwen, respect en er wordt een veiligheid gecreëerd waarin de coachee zich kan ontwikkelen.

Honden gebruiken hun instinct en reageren op de intenties van de deelnemer (de binnenkant) en niet op wat de deelnemer graag zou willen uitstralen (de buitenkant). Mensen realiseren zich vaak niet wat voor signalen zij onbewust uitstralen en wat voor effect dit heeft om de mensen om hen heen. Honden pikken deze signalen feilloos op en maken met hun eigen gedrag het effect direct zichtbaar voor de coachee, wat leidt tot bewustwording van voorheen onbewust gedrag. Hierdoor laat een hond glashelder zien waar talenten en ontwikkelpunten liggen.

Het werken met de honden is veel doen en ervaren. De coachee gaat oefeningen  doen met de hond en de hond reageert. De hond laat zien wie de coachee echt is en waar hun kwaliteit ligt. De coach maakt de vertaalslag en legt de link naar het dagelijkse leven.

Wat kan men verwachten?

Soms loopt het leven niet zoals je wil. Loop je tegen een burnout aan, stress, sociale vaardigheden, concentratie, wordt je niet begrepen, ‘vind niemand je meer leuk’, zit ‘alles’ tegen, ben je onzeker geworden, gebrek aan zelfvertrouwen, heb je problemen met ‘nee’ zeggen, vraag je je af of wat je doet ook is wat bij je past, loop je thuis, op school of op je werk vast,  dan is het fijn om hier inzicht in te krijgen. Wij bieden hier ondersteuning in.

Voor vragen? Mail ons. Meer hondenkennis? Meer uitdagingen aan gaan? Alles kan. Wij bieden maatwerk!