Duo en Groepsbegeleiding

Voor groepsbegeleiding met pony’s onder schooltijd

 • Voor kinderen die om wat voor reden dan ook niet naar school kunnen
 • Bij leerproblemen
 • Bij gedragsproblemen
 • Bij bijvoorbeeld autisme, ad(h)d of  meer/hoogbegaafdheid

Vandaag de dag…
zijn er helaas kinderen die niet gedijen in het huidige onderwijssysteem. Zij kunnen maar deels of helemaal niet naar school.

Juist voor deze kinderen biedt Duo-coaching i.s.m. Newkidstoday groepsbegeleiding aan onder schooltijd. Kinderen kunnen onder schooltijd werken aan hun eigen hulpvraag en ontwikkelingsdoelen.

Newkidstoday is opgericht door Laura Vermeulen.

Mijn naam is Laura Vermeulen en ik ben moeder van 2 prachtige hoogbegaafde kinderen. Mijn opleidingen tot kindertherapeut en gezinscoach  en de ervaringen die ik reeds heb opgedaan maken dat ik een hele praktische en open coach ben.

www.newkidstoday.nl

De verschillende expertises die wij bieden maakt dat wij kunnen ingaan op de unieke behoefte(n) van het kind.

Door fysiek bezig te zijn (b.v. stallen uitmesten, pony’s verzorgen, wandelen met de pony’s, paardrijden) komen de kinderen in contact met zichzelf. Stap voor stap begeleiden we de kinderen naar hun doelen.

Door de groepsdynamiek leren kinderen van elkaar, de pony’s spiegelen daarin het gedrag van de kinderen.

Onze basisvoorwaarden

 • Veiligheid staat op 1
 • Maatwerk, ieder kind is uniek
 • Werken aan doelen, passend bij het kind

Past dit ook bij mijn kind?
Wilt u weten of dit een oplossing voor uw kind kan zijn? Neemt u vooral contact op.

Indien nodig / gewenst gaan we in gesprek met school / wijkteam / andere instanties om de best mogelijke ondersteuning te bieden voor uw kind.

 

Coaching met behulp van paarden.

Het uitvoeren van een activiteit met een paard daagt je uit op gebieden als communicatie, contact maken, leiding geven, focus, werken vanuit denken of gevoel. Door de directe en objectieve feedback van het paard op je handelen komen je thema’s daarbij sneller aan de oppervlakte dan bij welke andere vorm van begeleiding dan ook. Je ervaart door het uitvoeren van de activiteiten direct of indirect de consequenties van je handelen.

Coachen met behulp van paarden is bijzonder effectief

Tijdens de omgang met paarden komen veel zaken op een natuurlijke manier aan de orde. Denk daarbij aan non-verbale communicatie, assertiviteit, creativiteit, probleemoplossend vermogen, leiderschap, verantwoordelijkheid, samenwerking, relaties en vertrouwen.
Paarden zijn sociale dieren die in de kudde ieder hun eigen rol hebben. Ze hebben net als mensen verschillende persoonlijkheden waardoor de aanpak die leek te werken met het ene paard, niet hoeft te werken met een ander.

Praktisch:

 • De groepsbegeleiding is op maandag, dinsdag of                           woensdagochtend van 9.00- 12.00. Indeling gaat in overleg.
 • Leeftijd van 6 – 17 jaar. Jonger of ouder hangt van de hulpvraag en het kind af.
 • Locatie is Manege Ten Bosch in Westervoort


Tarieven

 • Een dagdeel kost € 55,-
  Duo-coaching staat geregistreerd bij de gemeente Arnhem, daardoor is vergoeding via de gemeente mogelijk.